Massimago behoord toe aan de Cracco en Rossi-Chauvenet familie sinds 1883. The Cracco familie vestigde hun buitenhuis in het wijngoed.
Gedurende vier generaties heeft de familie uitermate goed gezorgd voor het wijngoed en begonnen met de druiven productie aan het eind van de 19e eeuw. De vierde entrepreneur in lijn van de familie is Camilla Ross-Chauvenet en zij geloofd in de kracht van innovatie in de wijn business. Ze creëert een jong en dynamisch bedrijf wat investeert in kennis en top technologie, om zo volledige duurzaamheid en perfectie te bereiken in het kwaliteitsniveaus van de wijnen.
De 14 wijngaarden van Massimago liggen stuk voor stuk op een bijzondere plek op 30 kilometer afstand van Verona. Twee waterbronnen zorgen ervoor dat deze plek mooi ontwikkeld in een groene biodiversiteit. De wijngaarden bevinden zich op een heuvel met een hoogte van 80 – 400 meter. Het totale wijngoed is compact en samen met de olijfbomen en bossen omvat het 33 hectare. De helft van de druiven ranken is gepland voor de jaren 50. Er wordt gebruik gemaakt van de inheemse druiven; Corvina, Corvinone en Rondinella. De ondergrond bestaat voornamelijk uit kalksteen, voornamelijk de hoger gelegen gebieden en daarnaast klei voor de lagergelegen gebieden. Door de zuidwesten ligging van de wijngaarden wordt geprofiteerd van een goede natuurlijke ventilatie door wind gedurende het hele jaar.
Filosofie
Massimago is gewijd aan de productie van de belangrijkste wijnen van de appellation Valpolicella.
Met als doel de hoogste kwaliteitsnormen in hun wijnen waardoor een ambachtelijk luxeproduct ontstaat.
Massimago herinterpreteert de oude waarden in een nieuwe biologische en duurzame manier van wijn produceren
Duurzaamheid
Sinds 2008 is Massimago gestart om alle producten die niet afkomstig zijn van biologisch of natuurlijk oorsprong te elimineren. Dit geldt voor het gebruik in de wijngaarden, evenals in de kelders.
Daarna heeft men in 2014 het organic certificaat behaald.
Het drooghuis (‘fruttaio’ in het Italiaans) is gebouwd in het verhoogde gebied van het wijngoed, profiterend van de wind om de Amarone druiven op natuurlijke wijze te drogen.