Bricco La Carlina Camilla & Francesco Beleef Italie

Familie - The Rising Barolo Duo

Bricco la Carlina, een fantastisch wijnhuis, met schitterende wijnen als Barolo. Het leuke aan dit wijnhuis is dat het wordt geleid door twee enthousiaste jonge wijnbouwers, tevens zus en broer, Camilla en Francesco.

In 2014 zijn Camilla en Francesco gestart met de productie van schitterende wijnen, en sinds dien maken zij van iedere fles een kunstwerk.

Het duo heeft oenologie, ofwel wijnkunde, gestudeerd en is daarna getraind door supersterren van wijnmakers in de regio van Barolo en Bourgondië.

De wijngaarden behoren al diverse generaties tot de familie Scavino, en strekken zich uit in de heuvels van het gebied Langhe en Monferrrato, in Piemonte.
Het duo is de eerste generatie ook daadwerkelijk zelf wijnen produceert omdat vroeger de druiven door de familie werden verkocht aan lokale producenten.
De productielocatie heeft ook een mooi verhaal en blijkt de oude Universiteit voor vinologen te zijn geweest in de vorige eeuw.

Jaarlijks produceert Bricco Carlina totaal 70.000 flessen vanuit de 28 hectare wijngaarden.

Bricco La Carlina Camilla & Francesco Beleef Italie
Bricco La Carlina Camilla & Francesco Beleef Italie
Bricco La Carlina Camilla & Francesco Beleef Italie
Bricco La Carlina Camilla & Francesco Beleef Italie

Wijnen

Bricco Carlina heeft niet alleen rode wijnen zoals Langhe Nebbiolo en Barolo. Daarnaast hebben ze ook nog een wijngaard met het witte druiven ras “Favorita”. Dit ras wordt nog maar weinig verbouwd ten opzichte van het verleden in Langhe. De bloemige aroma’s in combinatie met de minerale ondergronden leveren een fantastische witte wijn op, de “La Riserva del Fondatore”.

Naast de witte wijn is Bricco Carlina nog een mooi experiment begonnen wat is uitgegroeid tot een serieus product. Van een aantal rijen wijnranken Merlot produceren ze namelijk nu een heerlijke Rosé, genaamd “Venerdi”, wat vrijdag betekend. Een Rosé om samen met vrienden of familie gezellig het weekend mee te beginnen! Tenslotte is er dan nog de laatste vinding van Camilla en Francesco genaamd de “Aivé”, de Frizzante Rosé. Een rosé dat bruist. Heerlijk als borrel drank of met een aperitivo.

Organisch

Bricco la Carlina heeft gekozen voor een eenvoudige en natuurlijke manier van wijnbouw met respect voor natuur en omgeving. Deze aanpak is bekroond met certificering voor Biologische Wijnbouw. De wijngaarden worden bewerkt zonder chemicaliën of pesticiden en alleen binnen de kaders van de biologische certificeering.  Daarnaast worden de wijngaarden bemest met biologische koeienmest.

Kortom; een mooi familiebedrijf waar schitterende wijnen worden geproduceerd die absoluut het proeven waard zijn.

Bricco La Carlina Camilla & Francesco Beleef Italie
Bricco La Carlina Camilla & Francesco Beleef Italie