Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. U krijgt een goed gezelschap op visite. Druk met alle voorbereidingen vergeet u de fles wijn te decanteren en de wijn is nog niet volledig ‘geopend’ wanneer u deze wilt drinken…
De Centellino is een doeltreffende tool om de wijn, direct vanuit de fles, voldoende te beluchten voor onmiddellijk gebruik en een optimale smaakbeleving
De “Centellino” is Italië’s belangrijkste wijnkaraf dat per glas gaat. In een handomdraai kun je namelijk 125ml wijn beluchten. Met name handig als je vergeet die uitstekende wijn minimaal een uur van te voren te ontkurken. Daarnaast is het ontwerp ook nog eens erg verfijnt. Dus iets wat zeker indruk maakt op gasten thuis. Het verrijken van de smaak van wijn, in één glas per keer.
Het is ontworpen om het boeket en de smaak van een enkel glas wijn te verrijken. De Centelino is 100% origineel en handgeblazen Italiaans glas en dé ‘musthave’ voor iedere wijnliefhebber!
De Centellino komt in een chique giftbox!
Vier stappen voor een perfect glas wijn
Stap 1
- Ontkurk de fles wijn.
- Houd de Centellino voorzichtig bij het hout van de grotere stop.
- Steek volledig in de fles door op de houten stop te drukken, niet op het glas.
- Eenmaal geplaatst, hou alleen de fles vast…
Stap 2
- Ontkurk de buis van de Centellino
- Draai de fles 90 graden
- Laat de wijn in het reservoir stromen tot het knooppunt voor de volledige 125ml…
Stap 3
- Draai de fles 180 graden en giet de wijn in het glas
- De fles lager houden dan de Centellino…
Stap 4
Laat de Centellino in de fles. Het zal helpen de wijn te bewaren en klaar te zijn voor het inschenken van het volgende glas
Om Centellino uit de fles te verwijderen: houd alleen het hout van de grotere stop vast en trek voorzichtig uit de fles.
Verwijder nooit door het glas vast te houden.Spoel de Centellino naderhand alleen met water door en bewaar voor volgend gebruik